PresentacióAgendaServeisCatàlegInformacióEnllaçosButlletí

 

NOVEMBRE ATAPEÏT

        Entrem a la tardor amb una agenda plena d’actes celebrats pels Amics de la Unesco de Manresa, on el Centre de Recursos també hi té una presència destacada.
        El passat 24 d’octubre es van iniciar els Cafès-debat de la Unesco, amb un curs sobre l’Estat del Món dedicat exclusivament a l’Índia; ens retrobarem el darrer dimecres de novembre.
         El dissabte, 17 de novembre, celebrem el 20è aniversari dels Amics de la Unesco de Manresa –que coincideix amb el 60è aniversari dels clubs Unesco- amb un acte obert al públic a partir de les 17.30: conferència sobre llengües i interculturalitat, actuacions musicals i pica-pica.


-Per consultar els butlletins anteriors:

Núm. 1 (Maig 2007)
Núm. 2 (Juny 2007)
Núm. 3 (Juliol 2007)
Núm. 4 (Setembre 2007)
Núm. 5(Octubre 2007)

LLIBRES A LA CARTA

CONSUM

Mans, Claudi. Els Secrets de les etiquetes: la química dels productes de casa. Barcelona: Mina, cop. 2006. 222 p. (Focus; 14)

DRETS DE LES PERSONES

Amnistía Internacional. España, un compromiso necesario: recomendaciones de AI para un Plan de Acción de Derechos Humanos: junio 2004. [Guadalajara]: Amnístia Internacional, DL 2004. 47 p.

Amnistía Internacional. Hacer los derechos realidad: la violencia contra las mujeres en los conflictos armados. Madrid: Amnistia Internacional, 2005. 127 p.

Prádenas Toro, Marcela. ... Y llegó el hombre del saco: los derechos de la infancia. Madrid: Bruño: Amnistía Internacional, cop. 2002. 127 p. : il. (Yo acuso)

Racismo y la administración de justicia, El. Madrid: Amnistía Internacional, DL 2001. 120 p. : il.

SALUT

Usdin, Shereen. VIH/Sida. Barcelona: Intermón Oxfam, 2004. 173 p. (Dossiers per entendre el món; 23)

PELS MÉS JOVES

Mariscal, Javier. Lula, de qui és aquest bebè? Barcelona: RqueR, 2004. [26] p. : il. col.

DIVERSITAT CULTURAL

Hoffman, Mary ; Littlewood, Karin (il.) Els Colors de casa. Barcelona: Intermón Oxfam, 2003. [28] p. : il. col. (Biblioteca de Guix; 132)

GLOBALITZACIÓ I ECONOMIA

Pozo, Rodrigo del ; Llauger, Miquel Àngel. Una Altra globalització és possible. [S.l.]: Oikos, DL 2005. [44] p. : il. + 1 CD-ROM.

LA RESSENYA DEL MES

Arç Intercooperació Econòmica. Arç cooperativa: Consum responsable. Catàleg de serveis. Barcelona: Arç Intercooperació Econòmica, 2007. 20 p.

Arç Intercooperació Econòmica neix el 1999 com a cooperativa mixta de consum i treball associat en el si d’Arç Cooperativa amb l’objectiu de promoure el consum responsable de serveis personals i la convicció que el millor camí per organitzar aquesta demanda passa per seguir els principis i formes de funcionament cooperatives, d’ajuda mútua i autogestió, així com els del comerç just i l’economia solidària.

El llibre ens facilita els serveis d’assegurances i econòmicofinancers i la contractació del servei de cotxe compartit, que es troben a l’apartat de Serveis Propis. Aquest any també posen en funcionament la nova botiga virtual de consum responsable amb la que volem facilitar-nos l’adquisició de productes que han estat produïts i distribuïts, amb criteris de sostenibilitat i equitat.

És un catàleg molt manejable, didàctic i entenedor, on podem trobar serveis que van des de l’alimentació, llibres, formació, turisme i oci, restauració i serveis jurídics etc.

El món de les cooperatives va assumint més protagonisme a la nostra societat i és un dels fronts a desenvolupar els propers anys.

REVISTES

Carta de Asia Actualidad. (Núm. 1121 a 1140, 28.09.07 a 26.10.07). Barcelona: Casa Asia. [revista electrònica]

Compra maestra. Información independiente para el consumidor. (Núm. 319, Octubre 2007). Madrid: Organización de Consumidores y Usuarios (OCU).

CooperacióCat. La revista de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. (Núm. 18, Setembre 2007). Barcelona, ACCD.

Correu per la Pau, El. (11.0.107). Barcelona: Fundació per la Pau. [revista electrònica]

Fundació Sabadell Solidari. Butlletí electrònic. (Octubre 2007) Sabadell: La Fundació. [revista electrònica]

Illacrua. La revista alternativa dels Països Catalans. (Núm. 153). Barcelona: Associació Cultural Illacrua

Intercanvi amb Pobles Indígenes. (Núm. 38). Barcelona: AlterNativa.

NPL Informa. “Nascuts per llegir”: projecte de promoció de la lectura per a infants. (Núm. 16, octubre 07). Barcelona: COBDC [revista electrònica]

Opcions. Informació per a un consum conscient i transformador. (Núm. 23, Tardor 2007). Barcelona: CRIC

Paratges. (Núm. 34, tardor-hivern 2004). Lleida: IPCENA

Q Creació Artística i Patrimoni Cultural. (Núm. 10, Octubre 2007). Manresa: Associació per al Museu Comarcal de Manresa i Museu Comarcal de Manresa)

Revista Triodos. (Núm. 11, primavera 2007). Madrid; Barcelona: Triodos Bank

Survival International. Noticias electrónicas. (28.09.07). Madrid: Survival [revista electrònica]

Unitat d’Alerta. Baròmetre del programa de Conflictes i Construcció de Pau. (Núm. 15, juliol - setembre 07). Bellaterra: Escola de Cultura de la Pau (UAB) [revista electrònica]

Unitat d’Alerta. Butlletí mensual del programa de conflictes i construcció de pau. (Núm. 19, setembre 07). Bellaterra: Escola de Cultura de la Pau (UAB) [revista electrònica]

Unitat d’Alerta. Semáforo del programa de Conflictes i Construcció de Pau. (Núm. 179 a 181, setembre - octubre 07). Bellaterra: Escola de Cultura de la Pau (UAB) [revista electrònica]

WEBS RECOMANATS

www.casaasia.es

Casa Àsia nèix amb l’objectiu prioritari de promoure i realitzar projectes i activitats que contribueixen a un millor coneixement i impuls de les relacions entre Espanya i els països d’Àsia i del Pàcific, en especial, dins l’àmbit institucional, econòmic, acadèmic i cultural.

www.xarxaconsum.net

La Xarxa de Consum Solidari és una associació que des de l’any 1996 treballa a Catalunya en l’àmbit del comerç just i consum responsable.

www.sodepau.org

Sodepau és una organització laica, fundada el 1993 per diverses persones i grups que treballen en la solidaritat internacional i el suport a processos de desenvolupament local i comunitari a països d'Àfrica del Nord, Pròxim Orient, Amèrica Central i del Sud.

www.oneworld.net

Oneworld promou, juntament amb més de 1500 organitzacions de tot el planeta, el desenvolupament sostenible, la justícia social i els drets humans.

ALTRES RECURSOS

La Música, instrument d’educació per la pau

[Recursos electrònics]. Des del Programa d’Educació per la Pau (Escola de Cultura de Pau) ens presenten tres dossiers de recursos per sensibilitzar a favor de la Pau a través de la música:

- Música i Drets Humans (http://www.escolapau.org/img/programas/musica/07musica001c.pdf):
Quin ha estat el paper de la musica per “tocar” el tema dels drets humans? A partir d’un viatge musical per la música clàssica i popular, es respondrà a aquesta pregunta. En la música clàssica s’anomenen composicions que giren al voltant dels drets humans, així com el paper dels músics en la lluita per la promoció i protecció d’aquests. En la música popular es posa èmfasi al paper dels cantants, de les cançons, macroconcerts i organitzacions, que han utilitzat la música per promoure’ls.

- Música, dones i pau (http://www.escolapau.org/img/programas/musica/07musica002c.pdf):
Quina ha estat l’aportació musical de les dones cantants a la pau? Partint dels darrers cinquanta anys, coneixerem a dones que han dedicat la seva vida tant a la música com a la pau. També es facilita una maleta plena de cançons escrites per elles sobre temes socials com la guerra, la pobresa, la violència de gènere, el medi ambient… així com cançons que parlen de diferents realitats protagonitzades per dones. També es donaran a conèixer iniciatives musicals cap a la cerca de la pau protagonitzades per dones mitjançant la música.

- Música, armament i desarmament (http://www.escolapau.org/img/programas/musica/07musica003c.pdf):
Quina relació ha mantingut la música respecte a aquests temes? S’anomenaran diferents composicions, cançons, músics, organitzacions de músics i iniciatives que s’han realitzat tant de la música clàssica com popular, que giren al voltant de les armes de destrucció massiva i de l’armament convencional, fent una crida musical al desarmament.

Aquests dossiers es poden complementar amb el Quadern d’Educació per la Pau "La música com a instrument d’educació per la pau" (http://www.escolapau.org/img/programas/educacion/publicacion010c.pdf).

PUNT D’INTERÈS

Actualment el “Punt d’interès” acull una mostra de noves adquisicions.

   *       *       *       *

 PRESENTACIÓ  |  AGENDA  |  SERVEIS  |  CATÀLEG  |  INFORMACIÓ  |  ENLLAÇOS  |  BUTLLETÍ